ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2012

Ο βουλευτής Σπύρος Μαργέλης ύστερα από επανειλημμένες συναντήσεις και συνεννοήσεις με αρμόδιους Υπουργούς και υπηρεσιακούς παράγοντες, ενημερώνει τους πολίτες για τα παρακάτω θέματα.

1. ΓΙΑ ΤΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

Στην τελευταία συνάντηση που είχε ο βουλευτής με τον Πρόεδρο της ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε., καθηγητή κ. Απόστολο Αρβανίτη και διευθυντικά στελέχη της εταιρείας και ύστερα από σχετικό αίτημα του βουλευτή, αποφασίστηκαν τα παρακάτω:

α) Επίσκεψη κλιμακίου της εταιρείας στη Λευκάδα και συνάντηση με τους ενδιαφερόμενους φορείς,
β) Διαχωρισμός και πρόταξη στην αντιμετώπιση των προβλημάτων (λαθών) του Κτηματολογίου της Τοπικής Κοινότητας Τσουκαλάδων, που πληρούνται οι προϋποθέσεις που ορίζει ο Νόμος,
γ) Ενημέρωση των πολιτών και συγκέντρωση στοιχείων – λαθών από το Γραφείο του Κτηματολογίου στη Λευκάδα (Σφακιώτες) στις άλλες Τοπικές Κοινότητες (Σφακιώτες, Απόλπαινα, Κατούνα κ.λπ.),
δ) Έκδοση Απόφασης από τον Οργανισμό Κτηματολογίου και Χαρτογραφήσεων Ελλάδος (Ο.Κ.Χ.Ε.) μέσα στο Φεβρουάριο για τον επαναπροσδιορισμό της θέσης και των ορίων των γεωτεμαχίων στην Τοπική Κοινότητα Τσουκαλάδων, για τη διόρθωση δηλαδή των λαθών με φροντίδα και δαπάνες της ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε.,
ε) Ανάθεση μέσα στους προσεχείς μήνες της αναγκαίας μελέτης για τη διόρθωση των λαθών στην Τοπική Κοινότητα Τσουκαλάδων,
στ) Αντιμετώπιση στη συνέχεια των λαθών στις άλλες Τοπικές Κοινότητες, μετά τη συγκέντρωση των λαθών και τη διαπίστωση ότι πληρούνται οι προϋποθέσεις που ορίζει ο Νόμος.

Σημειώνεται πως μετά την Απόφαση του Ο.Κ.Χ.Ε. θα μπορούν να γίνονται μεταβιβάσεις ακινήτων χωρίς την αίρεση της έκδοσης δικαστικής απόφασης.

2. ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΧΩΡΟΥ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΩΝ

Στην τελευταία – ύστερα από πολλές που προηγήθηκαν για το θέμα – συνάντηση του βουλευτή με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης, κ. Θάνο Μωραΐτη και τον Υφυπουργό Υποδομών, κ. Γιάννη Μαγκριώτη, εξασφαλίστηκε η δυνατότητα χρηματοδότησης του έργου και αποφασίστηκε η γρήγορη δημοπράτησή του.

Ο βουλευτής θα συνεχίσει να παρακολουθεί από κοντά την εξέλιξη των διαδικασιών μέχρι την υλοποίηση του έργου.

3. ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΑΓΚΥΡΟΒΟΛΙΟ ΝΥΔΡΙΟΥ

Το τουριστικό αγκυροβόλιο στο Νυδρί αποτελεί τμήμα της συνολικότερης μελέτης διαμόρφωσης της χερσαίας ζώνης του Δήμου Ελλομένου (Περιγιάλι – Νυδρί – Μεγάλο Αυλάκι), η οποία είχε ανατεθεί το 2000.

Για την επιτάχυνση χορήγησης των απαραίτητων εγκρίσεων και συγκεκριμένα της παροχής της σύμφωνης γνώμης της Επιτροπής Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων (Ε.Σ.Α.Λ.) ο βουλευτής είχε συνάντηση με τον αρμόδιο Υφυπουργό Ναυτιλίας, κ. Γεωργιάδη. Ο κ. Γεωργιάδης συζήτησε με το βουλευτή γενικότερα θέματα που απασχολούν την ανάπτυξη της Λευκάδας και τον βεβαίωσε πως θα κάνει το καλύτερο για όλα τα θέματα.

Σημειώνεται πως για την ένταξη της κατασκευής του έργου στο ΕΣΠΑ ή σε κάποιο άλλο πρόγραμμα θα πρέπει ο φορέας υλοποίησης του έργου (Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας) να ολοκληρώσει τις απαραίτητες μελέτες και αδειοδοτήσεις.

4. ΛΙΜΑΝΙ ΝΟΤΙΑΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Στην ίδια συνάντηση με τον Υφυπουργό κ. Γεωργιάδη ο βουλευτής έθεσε και το θέμα της γνωμοδότησης της Επιτροπής Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων (Ε.Σ.Α.Λ.) για το λιμάνι της Νότιας Λευκάδας που εκκρεμεί για πολύ καιρό στο Υπουργείο. Ο κ. Υφυπουργός δεσμεύτηκε για την αντιμετώπιση του θέματος σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Από το γραφείο Τύπου

Σχολιάστε