ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΟ Π.Α. ΜΕ ΘΕΜΑ «ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΓΗΣ»

xarokopeio.medium
Οι μαθητές της Γ΄Γυμνασίου του 3ου Γυμνασίου Ν.Σμύρνης «Κεντρικό» συμμετείχαν τη Δευτέρα 7/12/2015 σε διδακτική επίσκεψη στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών,

 

με συντονίστρια την καθηγήτρια κα Φιλίππου Αικατερίνη κλάδου ΠΕ04.01 και συνοδό την καθηγήτρια κα Σκούμπη Αφροδίτη κλάδου ΠΕ19.
Ο σκοπός της διδακτικής επίσκεψης ήταν η παρακολούθηση του δωρεάν ολοκληρωμένου εκπαιδευτικού προγράμματος (2nd slot: 10:30 – 12:00) σχετικά με το Διάστημα και τις Εφαρμογές Παρατήρησης της Γης (προστασία περιβάλλοντος, φυσικές καταστροφές), με αφορμή την Παγκόσμια Εβδομάδα Διαστήματος και τους εορτασμούς για τα 10 χρόνια της συμμετοχής της Ελλάδας στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος.
Οι μαθητές μας ενθουσιάστηκαν τόσο με την ενεργό συμμετοχή τους στις πειραματικές διαδικασίες του Α΄Μέρους όσο και με την ενημέρωσή τους σχετικά με τις σύγχρονες εφαρμογές της δορυφορικής τηλεπισκόπισης του Β΄Μέρους. Μάλιστα δύο μαθητές μας ο Τσόλκας Μάριος και ο Σταθακόπουλος Χρήστος διακρίθηκαν κατακτώντας το 1ο και 3ο βραβείο αντίστοιχα, αφού απάντησαν με επιτυχία σε σχετικό κουίζ ερωτήσεων ορθής αντιστοίχισης δορυφορικών εικόνων.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s