ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ 3ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ Ν.ΣΜΥΡΝΗΣ «ΚΕΝΤΡΙΚΟ»

201415-5-638
θα ήθελα να ενημερώσω ότι στο σχολείο μας δημιουργείται ο 1ος όμιλος Ρητορικής κι επιχειρηματολογίας. . Σκοπός του Ομίλου είναι η καλλιέργεια του «καλώς λέγειν» δηλαδή «οι μαθητές να προσεγγίσουν, να διδαχθούν και να αξιοποιήσουν τη δυναμική των επιχειρημάτων, στοχεύοντας πάντα στην παραγωγή και στην ανάπτυξη του προφορικού λόγου. Επιπλέον, οι μαθητές αναμένεται να καλλιεργήσουν τις αναγνωστικές τους δεξιότητες, να εξοικειωθούν με τεχνικές λόγου και να αποκτήσουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση μέσω της συνεχούς έκθεσής τους στο κοινό. «Προς αυτή την κατεύθυνση εκτιμούμε ότι οι αγώνες επιχειρηματολογίας και ρητορικών αγωνισμάτων θα είναι μια δημιουργική και ευχάριστη δραστηριότητα. Ο όμιλος θα λειτουργεί πέρα από το ωρολόγιο πρόγραμμα,κάθε Παρασκευή 2.30 -4:00 μ..και σε καμμιά περίπτωση δεν έχει χαρακτήρα ενισχυτικής διδασκαλίας ή φροντιστηριακού μαθήματος. Η εγγραφή των μαθητών είναι προαιρετική και ήδη σχηματίστηκε η 1η ομάδα,από μαθητές της Β΄& Γ΄Γυμνασίου η οποία αριθμεί 25 μέλη.Την ομάδα θα υποστηρίξει η εκπαιδευτικός κ.ΦΩΤΕΙΝΗ ΕΓΓΛΕΖΟΥ η οποία είναι:1. Μέλος της Παιδαγωγικής Εταιρείας Ελλάδας.

2. Μέλος της Rhetoric Society of Europe (RSE) – Ρητορική Έυρωπαϊκή Ένωση.
3. Γενική Γραμματέας της Ελληνικής Ένωσης για την Προώθηση της Ρητορικής στην Εκπαίδευση. Η κ. Φωτεινή Εγγλέζου, ως γραμματέας της Ένωσης, πιστεύει στη διάχυση της επιχειρηματολογίας και κατ’ επέκταση της ρητορικής σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, μέσω στοχευμένων, αλληλοσυνδεόμενων και αντίστοιχων – με την ηλικία των μαθητών – προγραμμάτων εκπαιδευτικής δράσης. Ως μέλος της Ένωσης, α) συμβάλλει εθελοντικά ως επιμορφώτρια στις δράσεις που διοργανώνει η Ένωση με θέμα την καλλιέργεια του προφορικού λόγου και της δημιουργικής σκέψης και την προώθηση της δημοκρατικής παιδείας και β) είναι υπεύθυνη έκδοσης του επιστημονικού περιοδικού «Ρητορική Παιδεία».
4. Ιδρυτικό μέλος και Αντιπρόεδρος Παιδείας του Ρητορικού Ομίλου Ενηλίκων Toastmasters Club για το διάστημα 2011-2014. Πρόεδρος του ομίλου για το διάστημα 2014-2015. Πρόκειται για διεθνώς αναγνωρισμένο, μη κερδοσκοπικό οργανισμό, που έχει ως στόχο την καλλιέργεια των δεξιοτήτων επικοινωνίας και ηγεσίας. Η κ. Φωτεινή Εγγλέζου είναι υπεύθυνη για τα εκπαι-δευτικά θέματα του ομίλου και στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος που ακολουθείται έχει λάβει τις διακρίσεις της Επαρκούς Επικοινωνίας (Competent Communication) και Επαρκούς Ηγεσίας (Competent Leadership), Προχωρημένης Ηγεσίας (Αdvanced Leadership Bronze / ALB) και Προχωρημένης Επικοινωνίας (Αdvanced Communication Bronze/ACB). Αναφορά στον παραπάνω όμιλο έχουν γίνει από τα ΜΜΕ (τύπος, ραδιόφωνο, τηλεόραση).

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s