Ορκωμοσία της νέας Περιφερειακής Αρχής

Σάββατο, 09 Αυγούστου 2014 15:05

bb9966f87d48a6a8d0498682b73aaa24_L
(φωτο)

Αποστολή Αργυρή Κατωπόδη

Ήταν όλοι εκεί. Στο κτίριο της Ιονίου Ακαδημίας ορκίστηκε σήμερα η νέα Περιφερειακή αρχή η οποία θα αναλάβει από την 1η Σεπτεμβρίου τα ηνία της Περιφέρειας.

Ο νέος Περιφερειάρχης , Θόδωρος Γαλιατσάτος, περιστοιχισμένος από τους τέσσερις αντιπεριφερειάρχες του, την Νικολέτα Πανδή (Κέρκυρα) τον Θοδωρή Χαλικιά (Λευκάδα), τον Παναγή Δρακουλόγκωνα (Κεφαλονιά) και τον Λευτέρη Νιοτόπουλο (Ζάκυνθο), μίλησε για τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσει η νέα Περιφερειακή Αρχή , κυρίως από έλλειψη κονδυλίων αλλά και τη διαφάνεια που θα υπάρξει ξεκινώντας από από την ενημέρωση των πολιτών για το τι παρέλαβε. Ακολουθούν οι πρώτες δηλώσεις:

Δήλωση Θόδωρου Γαλιατσάτου:

» Θέλουμε πρώτα απ’όλα να βάλουμε το σχήμα αυτό της Περεφέρειας να είναι επωφελές για τους συμπολίτες μας και για τα Ιόνια. Δεν είναι εύκολη υπόθεση, γιατί υπάρχουν πολλές δυνάμεις αδράνειας αλλά έχουμε την πρόθεση, έχουμε το σχέδιο, έχουμε τους πολίτες μαζί μας. Και πιστεύω οτι θα τα καταφέρουμε. Θα μας δοθεί η ευκαιρία μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, σε δημόσια παρουσίαση να δώσουμε την εικόνα για το τι παραλαμβάνουμε ως Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και να δώσουμε και τους βασικούς άξονες για τις προταιρεότητες του επόμενου διαστήματος»

Δήλωση Αντιπεριφερειάρχη Θεόδωρου Χαλικιά

» Ήταν μια εξαιρετική εκδήλωση, τα δύσκολα όμως αρχίζουν απο εδώ και πέρα. Προτεραιότητά μας είναι να εφαρμόσουμε αυτά που υποσχεθήκαμε. Θα πρέπει να προσέξουμε πολύ διότι σε αυτή την κατάσταση που βρίσκεται η χώρα μας, η κοινωνία μας με όλα αυτά τα προβλήματα και τα αδιέξοδα στα οποία έχει περιπέσει περιμένει βοήθεια απο αυτους που του υποσχέθηκαν . Έμεις με τα ελάχιστα μέσα που διαθέτουμε θα κάνουμε ότι είανι δυνατόν ωστε να επιτύχουμε με τα λιγότερα μέσα τα μεγαλύτερα δυνατόν αποτελέσματα.»

Δήλωση Σταύρου Γληγόρη- Περιφερειακού Συμβούλου Λευκάδας :

» Είναι μια συγκινητική ημέρα, και όχι μόνο για μένα προσωπικά αλλά με την έννοια ότι για πρώτη φορά με την ανάδειξη μιας αριστερής παράταξης σε περιφερειακό επίπεδο σηματοδοτείται και η έναρξη μιας διαφορετικής αντίληψης όσον αφορά τη διοίκηση. Οι ευθύνες είναι μεγάλες, πρέπει να ανταπεξέλθουμε σε αυτές. Πρέπει να δώσουμε αυτή την νέα αντίληψη να την καταλάβει ο κόσμος. Όσον αφορα τη Λευκάδα, τα προβλήματα είναι πάρα πολλά, και δεν μπορούμε να πούμε ακόμη κάτι. Είμαστε σε φάση προεργασίας έτσι ώστε να τα αξιολογήσουμε και να δούμε απο που μπορούμε να ξεκινήσουμε. Χωρίς να λέμε μεγάλα λόγια, δυστυχώς οι οικονομικοι πόροι μειώνονται συνεχώς και αυτό σίγουρα θα δημιουργήσει πρόβλημα στη διοίκηση. Εμείς θα προσπαθήσουμε. Θέλουμε να αναβαθμίσουμε τη ζωή στη Λευκάδα, να βοηθησουμε τον κόσμο μια και είναι δεδομένο οτι η πολιτική μας θέση έχει επίκεντρο τον άνθρωπο. Πρώτα ο άνθρωπος και ‘ολα γύρω απο τον άνθρωπο.»

Δήλωση Σπύρου Γαλιατσάτου:

» Η προτεραιότητα μας είναι η επαφή με τον κόσμο. Ότι κάνουμε να γίνει με πλήρη διαφάνεια και με όσο γίνεται με πιο μεγάλη κοινωνική συνένεση . Ο κόσμος διψάει για αλήθεια πάνω απ’όλα. Ξέρει ο κόσμος ότι δεν είμαστε θαυματοποιοί και δεν κρατάμε μαγικό ραβδί. Ξέρει ο κόσμος τις αντιξοότητες, αλλά θέλει αλήθεια. Θέλει να σε νοιώθει κοντά του, ότι τον Σέβεσαι με Σ κεφαλαίο.
http://www.lefkadapress.gr/protoselida/item/6778-%CE%BF%CF%81%CE%BA%CF%89%CE%BC%CE%BF%CF%83%CE%AF%CE%B1

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s