Προβόπουλος: Τα εννέα βήματα προς την ανάπτυξη

newego_LARGE_t_1101_54043372 Σε εννέα στοχευμένες δράσεις που πρέπει άμεσα να γίνουν για να μπει η Ελλάδα σε τροχιά ανάπτυξης, αναφέρεται ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος.

Ο κ. Προβόπουλος, σε άρθρο του στο «Βήμα της Κυριακής» τονίζει ότι «παρά το γεγονός ότι το 2012 ξεκίνησε με μεγάλες αβεβαιότητες και αμφισβητείτο η παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη σήμερα έχει αποκατασταθεί μέρος της εμπιστοσύνης και η νέα χρονιά ξεκινά με σαφώς καλύτερες προϋποθέσεις, ενώ είναι εφικτή μια νέα πορεία».

Τα εννέα βήματα για να υπάρξει επιστροφή στην ανάπτυξη που προτείνει είναι τα εξής:

– Η συνεπής και απαρέγκλιτη εφαρμογή όσων έχουν αποφασισθεί.
– Η επιτάχυνση της απορρόφησης των 15 δισ. ευρώ του ΕΣΠΑ και η αποτελεσματική αξιοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων της Ε.Ε.
– Η επανέναρξη της κατασκευής των οδικών αξόνων που προσδιορίζεται χρονικά για το πρώτο εξάμηνο του έτους.
– Η αποκατάσταση ομαλών συνθηκών ρευστότητας στην αγορά με τη σταδιακή εξόφληση οφειλών του Δημοσίου.
– Η ενδυνάμωση των τραπεζών με την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης, η οποία θα ενισχύσει τη σταδιακή πρόσβασή τους στις διεθνείς χρηματοπιστωτικές αγορές.
– Η άμεση βελτίωση της αποτελεσματικότητας της δημόσιας διοίκησης και η απλοποίηση του νομοθετικού και κανονιστικού πλαισίου.
– Ένα σταθερό φορολογικό καθεστώς και μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης που πρέπει να στηρίζεται στη διεύρυνση της φορολογικής βάσης και στην πάταξη της φοροδιαφυγής.
– Η επιτάχυνση των αποκρατικοποιήσεων, όχι μόνο γιατί μειώνουν απευθείας το χρέος αλλά κυρίως γιατί οδηγούν στην υλοποίηση επενδύσεων, στη μεταφορά τεχνογνωσίας και στην αύξηση της απασχόλησης.
– Η προώθηση μεταρρυθμίσεων που θα επισπεύδουν την υλοποίηση νέων επενδύσεων και θα ενισχύουν την εξωστρέφεια της οικονομίας.

http://gr.news.yahoo.com/%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B2%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%B1-%CE%B5%CE%BD%CE%BD%CE%AD%CE%B1-%CE%B2%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CF%80%CF%84%CF%85%CE%BE%CE%B7-133342142.html

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s